Messenger beklenen özellik geliyor 2022**

Messenger, beklenen, özellik ,geliyor 2022**,

Messenger’a, beklenen, özellik ,geliyor 2022**,
Messenger’a, beklenen, özellik ,geliyor 2022**,

Kullandığımız pek çok bağlantı uygulamasında uçtan uca şifreleme özelliği olsa da Messenger’da şaşırtan biçimde bu özelliği görmüyorduk. Messenger ile tıpkı çatı altında gelişen WhatsApp, bu özelliği çok uzun vakittir sunuyor olsa da Facebook’un Messenger servisinde bu özelliğin olmaması kullanıcıları huzursuz etmekteydi.

Konuşmaların yalnızca gönderici ve alıcı tarafından görülebilmesini sağlayan uçtan uca şifreleme için beklenen tarih geldi.

Messenger’a uçtan uca şifreleme geliyor

Platforma uçtan uca şifrelemenin eklenmesi birinci olarak 2016 yılında gündeme gelmişti. Şirket, düzenlediği aktiflikte bu özelliğin geleceği iletisini vermişti. Lakin ortadan geçen 6 yılın sonunda bir gelişme ile karşılaşabiliyoruz.

Messenger’a yıllardır beklenen özelliğin gelmiyor oluşu üzücü olsa da nihayet bu açık tamamlanıyor. Bir müddettir küçük bir kullanıcı kitlesinin test ettiği özellik, önümüzdeki birkaç gün içinde herkese açık hale gelecek.

 

Messenger beklenen özellik geliyor 2022**

Uçtan uca şifrelemeye dahil olan tek şey bildiriler olmayacak, çıkartmalar ve GIF’ler de bu özelliğe dahil. Konuşmaların son derece bilinmeyen kalabilmesi için bu ikili eksik edilmemiş.

Uçtan uca şifreleme nasıl çalışıyor?

Messenger’da bugüne kadar gönderdiğiniz iletiler, makûs niyetli bireylerin ağınıza sızmasıyla görüntülenebiliyordu. Bu da sizde kalmasını istediğiniz pek çok şeyi oburlarının görmesi manasına geliyordu. Uçtan uca şifreleme ile iletileriniz yazdığınız üzere değil,

bir şifre üzere karmaşık formda gönderiliyor. Akabinde alıcı tarafın uygulamasında bu kod, bir algoritmaya nazaran çözülüp gösteriliyor.

Bu süreç zarfında hiçbir şey fark etmiyor olsanız da aslında gizliliğinize olan katkı büyük. Messenger’da uçtan uca şifreleme faal hale geldiğinde internet sağlayıcınız dahil kimse tarafından iletileriniz görüntülenemiyor olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları