NFT nedir ve nasıl yapılır? Non-Fungible Token 2022 **

NFT, nedir ,ve nasıl yapılır? ,Non-Fungible, Token, 2022 **,

NFT, nedir ,ve nasıl yapılır? ,Non-Fungible, Token, 2022 **,
NFT, nedir ,ve nasıl yapılır? ,Non-Fungible, Token, 2022 **,

 

Son vakitlerde epey sık karşılaşılan NFT, en merak edilen bahisler ortasındadır. Kripto para bahsiyle ilgilenen pek çok kullanıcı tıpkı vakitte NFT terimiyle de karşılaşıyor. Genel olarak değiştirilemez token olarak sunulan NFT, başka kripto paraların bilakis takas edilmiyor.

Spordan müziğe ve sanal gayrimenkule kadar epey çeşitli ögelere dayanan dijital varlıklar, milyonlarca dolara satılarak dikkatleri çekiyor. Bu yazımızda “NFT nedir ve nasıl yapılır?” sorusunu yanıtladık.

NFT nedir?

Tam ismiyle Non-Fungible Token olan NFT, karşılıksız token manasına gelir; bu, temel olarak, sırf size ilişkin olan, çeşidinin tek örneği bir dijital varlık olduğunu gösteriyor. Hem finans hem de sanat dünyasında tanınan hale gelen NFT, dijital eserlerin sahipliğini kanıtlayabilen eşsiz bir tanımlayıcıdır.

NFT, nedir ,ve nasıl yapılır? ,Non-Fungible, Token, 2022 **,
NFT, nedir ,ve nasıl yapılır? ,Non-Fungible, Token, 2022 **,

NFT teknolojisi, müzik, oyun, sinema ve gibisi sanat yapıtlarının değiştirilmesini ya da taklit edilmesini zorlaştırması bakımından daha da tanınan bir hale geldi. Blok zincirindeki bir para ünitesini söz eden token, Ethereum ya da Bitcoin üzere kripto para ünitelerinde takas edilebilirken NFT Coin edilemez. Zira NFT, kopyalanması mümkün olmayan dijital bir imzaya sahiptir.

NFT nasıl yapılır?

Başlangıçta kulağa hayli karışık gelen NFT teknolojisi, dijital dünyanın sunduğu imkanlar ile daha kolay bir hale geliyor. NFT, Ethereum isimli blok zinciri geliştiricileri tarafından hazırlanıyor. Bu blok zincirlerinin kaybolmamasını sağlayan ve süreçlerin kolay bir biçimde gerçekleştirmesine yardımcı olan platformlar yer alıyor.

NFT nedir ve nasıl yapılır? Non-Fungible Token 2022 **

Her blok zincirinin pazar yeri ve cüzdan hizmeti farklıdır. Bundan ötürü da kullanım ağı geniş olan ve emniyetli bir blok zinciri seçmek odlukça kıymetlidir. Tüm bunlara sahip olduktan sonra da cüzdanınızı bağlamanıza ve

NFT’ye çevirmek istediğiniz evrak ya da resmi yüklemenize müsaade veren bir platforma üye olmanız gerekir. Daha sonraysa NFT’ye çevirmek istediğiniz yapıtları platforma yükleyebilirsiniz.

NFT’lere neden yatırım yapmalısınız?

Birçok kişi, çevrimiçi topluluğun kesimi olmak için NFT dünyasını satın alıyor. Makul NFT’lere sahip olmak sizin özel içeriklere ve canlı etkinliklere erişmenizi sağlıyor. Dijital yatırımcılar, kısa müddette olacağını umdukları büyük ölçüde para kazanmak için NFT pazarlarını kullanıyor.

Tek bir NFT birden çok sefer satın alınabilir ya da satılabilir. Fakat alıcı, her satışta özgün sahibine ya da yaratıcısına bir telif fiyatı ödemek zorundadır. Ayrıyeten toplumsal medya hesaplarında makul bir zenginlik göstermek için de NFT’ler kullanılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları