Sony den Microsoft’un Activison-Blizzard atağına misilleme 2022

Sony den, Microsoft un, Activison-Blizzard, atağına, misilleme, 2022

Sony den, Microsoft un, Activison-Blizzard, atağına, misilleme,
Sony den, Microsoft un, Activison-Blizzard, atağına, misilleme,

Sony, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri ortasında bulunuyor. Birçok alanda faaliyet gösteren şirket, oyun alanında da çalışmalarda bulunuyor. Bilhassa şirket, Playstation markasıyla birlikte oyun alanında büyük bir muvaffakiyete sahip.

Sony, oyun alanındaki muvaffakiyetini daha da artırmak istiyor. Bu alanda şirketten heyecanlandıran bir açıklama geldi. Yapılan yeni açıklamaya nazaran Sony, Destiny’nin geliştiricisi ve Halo’nun özgün yaratıcısı olan Bungie‘yi satın aldı.

Sony, ünlü oyun şirketi Bungie’yi satın aldı!

Microsoft’un ünlü oyun şirketi Activision Blizzard‘ı almasının akabinde Sony’den bir atak geldi. Halo ve Destiny üzere oyunların geliştiricisi Bungie, Sony tarafından satın alındı. Satın alım için Sony, ünlü oyun şirketine yaklaşık 3.6 milyar dolar ödedi. Satın alımla ilgili Bungie’nin resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapıldı.

Yapılan paylaşımda şu kelamlara yer verildi. “Bungie, dünyanın dört bir yanındaki arkadaşları bir ortaya getirmek için sınırsız bir potansiyele sahiptir. PlayStation’da, hayallerimizi paylaşan ve jenerasyonlar uzunluğu cümbüş yaratma konusundaki yaratıcı vizyonumuzu hızlandırmaya kararlı bir ortak bulduk.”

Sony Interactive Entertainment’ın lideri ve CEO’su Jim Ryan, Playstation Blog’da yaptığı bir paylaşımda şu kelamlara yer verdi.

“Bungie çok platformlu ve bağımsız bir stüdyo ve yayıncı olmaya devam edecek ve şirketin PlayStation Studios geliştiricilerinin yanında yer alacak. Bungie’nin çoklu platform geliştirme ve canlı oyun hizmetlerindeki birinci sınıf uzmanlığı,

PlayStation’ı yüz milyonlarca oyuncuya genişletme vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak.”

Sony den, Microsoft un, Activison-Blizzard, atağına, misilleme,
Sony den, Microsoft un, Activison-Blizzard, atağına, misilleme,

Bungie’nin CEO’su Pete Parsons yaptığı açıklamada şu kelamlara yer verdi.

“SIE’de ‘bizi her şartta şartsız destekleyen ve kuşaklar uzunluğu cümbüş yaratma vizyonumuzu hızlandırmak ve tıpkı vakitte Bungie’nin kalbinde atan yaratıcı bağımsızlığı korumak isteyen bir ortak bulduk’ diye yazıyor.

Bizim üzere SIE de oyun dünyalarının IP’lerimizin dönüşebileceği şeylerin sırf başlangıcı olduğuna inanıyor. Birlikte, dünyanın dört bir yanındaki dostları, kuşaklar uzunluğu aileleri ve birden fazla platform ve

cümbüş ortamındaki hayranları birleştiren ikonik seriler yaratma ve geliştirme hayalini paylaşıyoruz.

Yapılan paylaşımlara nazaran Bungie, bağımsız bir biçimde çalışmalarına devam edecek.

Playstation üzere bir ortakla şirketin oyunları daha fazla bireye ulaşacak. Şu anda geliştirilmekte olan Destiny 2‘nin bu durumdan nasıl etkileneceği ise merak konusu. Pekala, sizin niyetleriniz neler? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları