Dizi Önerileri İzlemeniz Gereken En İyi Diziler – 2022

Dizi Önerileri, İzlemeniz, Gereken En, İyi Diziler, – 2022,

Dizi izlemek hayatın en eğlenceli ve hoşça vakit geçirilen süreçleri arasında yerini koruyor. 2022 yılı, dizi dünyasında da önemli gelişmelerin yaşandığı bir sene oldu diyebiliriz. Bu kapsamda izlemeniz gereken dizileri sizler için sıraladık. İşte merak ettiğiniz diziler ve IMDB puanları…

Dizi Önerileri İzlemeniz Gereken En İyi Diziler - 2022
Dizi Önerileri İzlemeniz Gereken En İyi Diziler – 2022

Squid Game (2021) – IMDb 8.0

7’den 70’e herkesin ilgiyle izlediği Squid Game, 2021 yılında dizi sektöründe yerini almış olan bir Kore dizisidir. Geçim sıkıntısı yaşayan insanlar, belli bir grup tarafından bir oyuna davet ediliyor. Oyunun sonunda oyunculara hayatlarını değiştirecek büyük bir para verileceği söyleniyor. Fakir olan grup, tabi ki bu teklifi kabul ederek oyun oynamayı kabul ediyor. Fakat bu oyun sıradan oyunlara hiç benzemiyor. Oyunda kaybeden oyuncular öldürülerek oyun dışı bırakılıyor. Oyunun sonunda hayatta kalmayı başaran oyuncu, büyük ödülü almaya hak kazanıyor.

 

 La Casa De Papel (2017) – IMDb (8.2)

İspanya yapımı olan La Casa De Papel, kısa sürede dünyada büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. İspanya Merkez Bankası ve Darphanesinin soygun planını konu alan dizinin her saniyesinin heyecan verici olduğunu söyleyebiliriz. Diziyi izlerken, soygun ekibinin başındaki Profesör lakaplı karakterin zekâsına ve oyunculuk kabiliyetine hayran kalacağınıza emin olabilirsiniz. Tek bir kayba dahi tahammülü olmayan Profesör, aynı zamanda polislerden de kayıp olmasını istemiyor. Belli bir süre sonra dizi, soygun ekibi ile polisler arasında büyük bir savaşa dönüşüyor. Dizi, muhteşem bir final yaparak izleyicilerine veda ediyor.

 

Peaky Blinders (2013) – IMDb (8.8)

Peaky Blinders, 1900’lerin başında İngiltere’de yaşayan bir gangster çetesinin hikâyesini anlatıyor. İlk sezonu 2013 yılında yayına giren dizinin bu yılki yeni sezonu da izleyicide beklenen heyecanı uyandırdı. Her ne kadar olaylar biraz yavaş ilerlese de dizinin kısa süre içerisinde izleyiciyi etkisi altına aldığı görülüyor. Gangster çetesi ve onlara karşı koymaya çalışan bir grup arasında acımasız bir mücadele yer alıyor. Bu mücadelenin yanı sıra aşk ve entrikanın da hakim olduğu dizi, kısa sürede izleyiciyi ekrana kilitliyor.

 

Game Of Thrones (2011) –  IMDb 9.2

Taht oyunlarını konu alan Game of Thrones’da yer alan tüm karakterlerin kendi çevresinde bir kitlesi vardır. Güç, iktidar, iyilik ve çok daha fazlasını bu dizide bulabilirsiniz. Dizide yer alan 9 asil aile, kendi topraklarını savunmak için yoğun bir mücadele veriyor. Kendilerine düşman olan ve bin yıldır hareketsiz olan eski düşmanın dönmesi ile olaylar heyecanlı ve mücadeleci bir hal alıyor.

 

Friends (1994) – IMDb 8.9

Komedi dizilerinden hoşlanıyorsanız bu dizide beklediğinizi bulabilirsiniz. Oldukça eski bir yapıt olan Friends, 10 sezonu ile izleyiciyi ekrana kilitliyor. Dizinin başrolünde komedi film ve dizi yapıtlarının ünlü ismi Jennifer Aniston yer alıyor. Türkiye’de de birçok televizyon kanalında tekrar tekrar yayınlanan dizi, New York’ta yaşayan 3 kadın ve 3 erkek arkadaş grubunun yaşantılarını konu alıyor. Oldukça eğlenceli vakit geçireceğiniz bu dizinin beklentilerinizi karşılayacağını görebilirsiniz.

 

Stranger Things (2016) – IMDb 8.7

En iyi yabancı diziler arasında gösterilen Stranger Things’de hemen tüm oyuncuların çocuk yaşta olması dikkat çekiyor. Dizi, bir çocuğun ortadan kaybolmasını ve çocuğun annesi ve arkadaşları ile onu aramasını konu alıyor. Bu arama esnasında çocuğun annesi ve arkadaşları bazı doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorunda kalıyor. Bu yüzleşme, beraberinde macera, aksiyon ve heyecan getiriyor. Her bölümünü soluksuz izleyeceğiniz diziyi internetten kesintisiz izleyebilirsiniz.

 

The Walking Dead (2010) – IMDb 8.2

Zombi dizilerinden hoşlanıyorsanız bu dizinin tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. 2010 yılında yayına giren The Walking Dead, uzun soluklu olması ile de dikkat çekiyor. Şerif yardımcısı olan Rick Grimes, zombi mücadelesinde ekibine liderlik etmesi ile tanınıyor. Dizinin ilk bölümlerinde zombilerle nasıl mücadele edeceğini bilemeyen ekip, ilerleyen zamanlarda daha profesyonel şekilde bu yaratıklara karşı koyuyor. Dizinin her dakikasında heyecanın zirvede olduğunu görebilirsiniz.

 

Breaking Bad (2008) – IMDb 9.5

Yabancı dizi önerileri arasında yer verilmesi gereken önemli yapıtlardan biri de Breaking Bad olarak listeye giriyor. Dizi, akciğer kanseri teşhisi konan bir kimya öğretmeninin ailesinin geleceğini garanti altına almak için verdiği mücadeleyi konu alıyor. Maalesef bunu yaparken uyuşturucu ticareti gibi yasadışı yollara başvuruyor. Bu işlerde çok başarılı olan kimya öğretmeni macera dolu bir hayatın içinde korkunç paralar kazanıyor. Kısa süre içinde dünyanın en önemli uyuşturucu imalatçılarından biri olan öğretmen, zekâsı ile bunu bir fırsata çeviriyor. 

 

Prison Break (2005) – IMDb 8.3

Yayına alındığı 2005 yılından beri hafızalardan silinmeyen Prison Break, 2022 yılında dahi otoriteler tarafından en iyi diziler arasında gösteriliyor. Dizi, siyasi bir komplo neticesinde hapishaneye gönderilen mahkûmun, kardeşi tarafından kurtarılışını konu alıyor. Akıl dolu planlarla abisini hapishaneden çıkarmaya çalışan Michael Schofield’ın zekâsına hayran kalacağınıza emin olabilirsiniz.

 

The Office (2005) – IMDb 9.0

Sıradan gibi görünen fakat sıra dışı bir ofiste yaşananların anlatıldığı bu dizide komik olaylar silsilesi sizi bekliyor. İktidar düşkünü olan ofis patronu, ofis hayatını çekilmez hale getiriyor. Bunun yanında patronun aslında dost canlısı bir yardımsever olduğu ortaya çıkıyor. Patron ve çalışanların parodileri ve yaptığı espriler, izleyiciye keyifli anlar yaşatıyor. Bölümlerin kısa olması da izleyiciyi sıkmıyor. Sit-com tarzı komedi anlayışına yeni bir boyut getiren diziyi izlerken büyük zevk alacaksınız.

 

Vikings (2013) – IMDb 8.5

2013 yapımı Vikings dizisi, okyanusun ötesindeki uzak kıyıları keşfetmek için maceraya atılan bir Viking savaşçısının hikâyesini anlatıyor. Acımasız ve gizemli bir dünyada yaşananları konu alan dizide tarihi olaylar efsane şekline dönüştürülerek seyirciye aktarılıyor. Klasik viking dizi ve filmlerinden farklı olarak aksiyon, macera ve entrika, seyirciyi tatmin ediyor. Dizide iktidar hırsından uyuşturucuya, kan sahnelerinden güç gösterisine kadar her şeyi bulabilirsiniz.

 

Dark (2017) – IMDb 8.7

Dark, 2017 yapımı olup iki çocuğun ortadan kaybolmasını konu alan sürükleyici bir dizidir. Çocukların ortadan kaybolması ile birlikte 4 aile arasındaki ilişkiler ortaya çıkıyor. Bir Alman kasabasında geçen dizide, doğaüstü güçlerin de söz konusu olduğu bir mücadele destanını izleyeceksiniz. Heyecan, korku ve aksiyon bir an olsun eksik olmuyor. Dizide suç, dram ve gizem adına aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

 

Dexter (2006) – IMDb 8.7

Dexter, 2006 yılında yayın hayatına girmiş olmasına rağmen 2022 yabancı dizi önerileri arasında gösteriliyor. Dexter, ince bir ruha sahip, Miami’de işlenen cinayetleri araştıran bir kan uzmanıdır. Dünyaya adalet dağıtmak için öldürmeyi kendine görev edinen Dexter, dünyayı kendi kişisel bakış açısına göre şekillendirmeye çalışıyor. Hem işini iyi yapan hem profesyonel bir seri katil olan başkahraman, kötüleri yeryüzünden yok etmeye kararlı gözüküyor. Dizi, televizyon tarihinin en sıra dışı yapıtlarından biri olarak gösteriliyor.

 

Succession (2018) – IMDb 8.8

2018 yapımı olan bu dizi, Roy ailesinin başından geçen ilginç olayları anlatıyor. Söz konusu aile, dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol etmesi ile biliniyor. Ancak şirketin başındaki kişi şirketten ayrılıp yönetimi çocuklarına devredince olaylar değişiyor. Sorumluluk almanın dışarıdan göründüğü kadar kolay olmadığı yönünde de fikir veren bu dizi, yönetimin ne kadar önemli olduğu konusunu da işliyor. Daha çok dram kategorisinde değerlendirebileceğimiz bu diziden büyük keyif alacaksınız.

 

Black Mirror (2011) – IMDb 8.8

2011 yapımı olan bu dizi, yüksek teknolojili bir çoklu evreni araştırıyor. Bu anlamda bir antoloji dizisi olan bu yapıt, her bölümünde farklı bir konuyu işlemesi ile klasik dizilerden ayrılıyor. İleri teknolojinin ve karanlık içgüdülerin profesyonel bir bakış açısı ile işlendiği bu dizinin her bir bölümünü merakla izleyeceksiniz. Black Mirror, özellikle teknoloji meraklılarının ufkunu açması özelliği ile de otoriteler tarafından takdirle karşılanıyor. Dizi, gizem, dram ve bilimkurgu alanında beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

 

Supernatural (2005) – IMDb 8.5

Doğaüstü olaylara meraklı biriyseniz Supernatural dizisinin tam da aradığınız yapım olduğunu söyleyebiliriz. Dizi, Sam ve Dean kardeşlerin esrarengiz yaratıklara karşı verdiği mücadeleyi konu alıyor. Kardeşler, annelerinin bilinmeyen bir varlık tarafından öldürülmesinden sonra babaları ile birlikte avcılık yapmaya başlıyor. Sam, bu hayatın kendisine göre olmadığına kanaat getirerek babası ve kardeşinden ayrılıp üniversiteye gidiyor. Yıllar sonra babası ve kardeşi Dean’in kaybolduğunu öğrenen Sam, evine geri dönüyor. Geri dönmesi ile birlikte de olaylar bambaşka bir boyuta taşınıyor.

 

Sherlock (2010) – IMDb 9.1

Aynı isimli romandan uyarlanan bu dizi, esrarengiz bir dedektif dizisidir. Sherlock Holmes adında bir dedektif, şans eseri Dr Watson ile tanışıyor. İki arkadaş ev arkadaşlığı da yaparak birlikte polise yardım etmeye başlıyorlar. Bulundukları mahallede işlenen esrarengiz cinayetleri araştıran ekip, polisin takdirini kazanıyor. Sherlock, cinayetleri çözme becerisi ile yaptığı işte en iyisi olduğunu kanıtlıyor. Film tadında soluksuz izleyeceğiniz bu dizi, gizem ve aksiyon tutkunlarını ekrana kilitliyor.

 

Fringe (2008) – IMDb 8.5

Fringe, günümüzün severek izlenen Amerikan yapımı bilim kurgu dizilerinden biri. Dizi, dünyada açıklanamayan sıra dışı olayları inceleyerek bunları açıklığa kavuşturan FBI departmanının başından geçenleri anlatıyor. Bu departmanda ajan olarak çalışan Olivia Dunha, metafizik üzerine araştırmalar yapmış olan bilim insanları ile birlikte gizemli olayları incelemeye başlıyor. Olivia ile bilim insanlarının bir araya gelmesi, Almanya’dan kalkan bir uçakta bulunan tüm insanların bir virüs nedeniyle ölmesi olayına dayanıyor.

 

Lost (2004) – IMDb 8.4

Lost, bir uçak kazası sonrası esrarengiz bir adaya düşen yolcuların başından geçenleri konu alıyor. Ada, kimseyle temasın olmadığı, kimsenin bilmediği gizemli bir yerdir. İlk etapta sadece hayatta kalma mücadelesi veren yolcular, zaman içerisinde adaya rastgele gelmediklerini anlıyorlar. Bu da adada farklı insanların olabileceği yönünde kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Günler geçtikçe ekip içerisindeki insanların birbirleri ile rekabeti, aşkları ve mücadelesi de ayrıca bir sorun halini alıyor.

 

Person Of Interest (2011) – IMDb 8.5

Dizi, 13 Ocak 2001 tarihinde, Harold ve iş arkadaşı Nathan’ın yapay zekâ teknolojisini kullanarak terör saldırılarını tespit eden bir buluş ortaya çıkarmasını konu alıyor. Söz konusu buluş, terör saldırıları ile ilişkili olan kişileri otomatik olarak tespit ediyor. Dizi başından sonuna kadar akıl dolu bir teknolojiyi konu alıyor. Gerilim ve aksiyonun bir an olsun eksik olmadığı bu dizi, 2011 yılında yayına girmiş olmasına rağmen günümüzün dizi severlerine hitap ediyor.

Spel apk Download
apk indir 

Computer & GSM

APK INDIR  
Her dilden Her telden 
Spel apk Download

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları