ABD’den, Çin’deki Kış Olimpiyatlarına Telefon Yasağı 2022

ABD’den, Çin’deki, Kış Olimpiyatlarına, Telefon, Yasağı 2022,

ABD'den, Çin'deki, Kış Olimpiyatlarına, Telefon, Yasağı 2022,
ABD’den, Çin’deki, Kış Olimpiyatlarına, Telefon, Yasağı 2022,

Önümüzdeki ay Pekin’de gerçekleşecek Kış Olimpiyatları‘na gidecek olan ABD’li atletlere, güvenlik telaşları nedeniyle şahsî telefonlarını geride bırakmalarının söylendiği bildirildi.

The Wall Street Journal’ın yayınladığı habere nazaran ABD Ekibi, oyunlarda yarışan Amerikalıları, olası sızma eforlarını önlemek için tek kullanımlık telefonları almaya teşvik ediyor.

ABD Kadrosu ve Memleketler arası Olimpiyat Komitesi, yorum talebine cevap vermedi.

Haber, Aralık ayında Biden idaresinin, Çin’in insan hakları ihlallerine karşı diplomatik bir boykot düzenleyerek, Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyatları’na hiçbir ABD yetkilisinin katılmayacağını doğrulamasının akabinde geldi. Aralık ayında bir basın brifingi sırasında basın sekreteri Jen Psaki,

ÇHC’nin Sincan’da devam eden soykırımı ve insanlığa karşı hataları ve başka insan hakları ihlalleri göz önüne alındığında, Biden idaresi Pekin 2022 Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarına rastgele bir diplomatik yahut resmi temsilci göndermeyecek.

Lakin ABD Ekibi’ndeki atletler tam desteğimize sahipler” demişti.

Kış Olimpiyat Oyunlarının 4 Şubat’ta başlaması planlanıyor ve yalnızca bayanlara özel bir kızak müsabakası monobob üzere yedi yeni spor kısmı içeriyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları